ZAR JE OVO MOGUĆE U HRVATSKOJ? Muškarca i ženu protjerali iz grada zbog 90 kuna i 44 lipe

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nevjerojatna priča dolazi iz Daruvara gdje su 34-godišnji muškarac i 49-godišnja žena, sudskom odlukom protjerani iz grada.

Naime, oni su 26. siječnja ove godine prosili ispred trgovačkog centra Spar, kada ih je zatekla policijska patrola.

Policajci su ih potom legitimirali te su zaključili da se odaju skitnji jer često “mijenjaju mjesto boravka bez stalnog boravišta bez određenog plana i cilja te osiguranih sredstava za život”, piše Bjelovar.live.

Potom su proveli alkotestiranje kojim je muškarcu izmjereno 0,67 promila, a utvrđeno je da su se odali prosjačenju jer su ispred trgovačkog centra ”Spar” od građana tražili novac.

U presudi se navodi kako je muškarac dobio novčanu kaznu u iznosu od 80 kuna i 14 lipa, a žena kaznu od 10 kuna i 30 lipa. Riječ je o iznosu kojeg su istresli iz svojih džepova.

Privedeni su u policijsku postaju, a ondje su i prespavali. Sud ih je dodatno kaznio s 570 kuna po glavi zbog prosjačenja i skitnje. Međutim, kako su prenoćili u pritvoru, što se računa kao 300 kuna po danu, smatra se da su kaznu u cijelosti platili.

S druge strane, sud im je izrekao zaštitnu mjeru udaljenja s područja Grada Daruvara te okolnih općina Sirač, Končanica, Đulovac i Dežanovac u trajanju od šest mjeseci.

Komentari