Zapalio se auto nakon naplatnih u Lučkom, stvaraju se kolone prema moru

FOTO: Zagreb.info/Ilustracija

U gradu danas ne bi trebalo biti gužve. 

Na autocesti A1, oko 500 m nakon naplate Lučko u smjeru Karlovca vozi se otežano zbog zapaljenog vozila i dima. Vozače molimo za oprez!

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 53. +500 km, prije čvora Vrata u smjeru Zagreba, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 m.

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan je promet i na cestama u priobalju, na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima.

Kolone i zastoji:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE
između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Rijeke/Splita povremeno se vozi u koloni uz zastoje;
pred naplatom Lučko kraća su čekanja u oba smjera

ISTARSKI IPSILON
zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 2 km.

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE
pred naplatom Rupa u smjeru Zagreba povremeni su zastoji.

MOST KRK
povremeni su zastoji u oba smjera.

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su:

  • subota, 8. srpnja, od 4 do 14 sati i
  • nedjelja, 9. srpnja, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova u čvoru Zabok za sav promet zatvoren je ulazak na autocestu iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U čvoru Zabok moguć je izlazak s autoceste iz oba pravca (Zagreb i Macelj). 13.07. u 08:00 sati do 14.07. u 08:00 sati (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).

Do 3. kolovoza od 06,00 do 18,00 sati na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac promet će biti povremeno prekidan, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta prije punog sata, u tijeku radova. Nedjeljom i u dane blagdana/praznika nije dozvoljeno zatvaranje prometa.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Radovi na autocestama:

  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
  • DC6 Glina-granični prijelaz Dvor,
  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC47 Lipik-Novska;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Tijekom predstojećeg vikenda zabrane su:

  • subota, 08. srpnja od 4 do 14 sata i
  • nedjelja, 09. srpnja od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj)… Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. Više o tome može se pročitati na stranici gdje se nalazi Kalendar zabrana za motorna teretna vozila za 2017. godinu.

IZVANREDNI PRIJVOZ

Od 06.07.2017. godine od 21,00 sat do 07.07.2017. godine do 22,00 sati izvanredni prijevoz kretat će se na slijedećoj relaciji: GP Stara Gradiška- Novi Varoš-čvor Okučani (A3)-A3-Ivanja Reka (A3)-Zagreb-Slavonska avenija-kneza Ljudevita Posavskog-Sesvete-zagrebačka cesta-Popovec-Varaždinska ulica-čvor Popovec (A4)-A4-tunel Hrastovec (A4)-A4-tunel Vrtlinovec-A4-čvor Varaždin (a4)-Obilaznica Varaždin-Hrašćica (DC2).


Komentari