ZAOBIŠAO GUŽVU NA GRANICI: Reiner nije ni počeo raditi, a već koristi privilegije! (FOTO)

Facebook/Željko Reiner

Dok su ostalih 200.000 Hrvata uredno čekali u redu za prelazak granice, novi predsjednik Sabora dosjetio se da njegova funkcija ipak ima neke privilegije!

Novoizabrani predsjednik Sabora Željko Reiner slučajno uhvaćen je jučer kako pomoću policije izbjegava kolonu i gužvu na graničnom prijelazu Bregana za izlazak iz zemlje. Fotoreporter Goran Jakuš uslikao je dva vozila, kombi i osobni automobil marke Chrysler kako na graničnom prijelazu, na putu za skijanje,  zaobilaze gužvu uz pomoć policije i granicu prelaze bez čekanja. Nakon toga, RTL je javio da se radi o Željku Reineru, a on je to potvrdio, iako je rekao da se vozio u svom automobilu te da ga je vozila supruga. Čini se da Reiner tu ne vidi nikakav problem.

Ovakvo ponašanje predsjednika Sabora na svom je Facebook profilu osudio Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta.

“Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je čekanje u koloni sigurnosni rizik. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, ali i teškoj socijalnoj situaciji takvo ponašanje i odlazak na skijanje apsolutno neprimjereno. Građani sigurno ovako nešto ne očekuju. Troškovi ovakve vrste osiguranja su neprihvatljivi. Ovo nije prvi slučaj nekog visoko pozicioniranog političara koji odlazi na privatno putovanje i koristi osiguranje koje se plaća iz džepova građana ( premijer Milanović 2012.) što je nedopustivo.Imali smo i gorih slučajeva poput korištenja službenog automobila za odlazak na skijanje (ministar Varga). Vrijeme je da se sa takvom praksom prestane i da se političari počnu odgovornije odnositi prema proračunskom novcu koji je zapravo novac građana!”

>>>TKO JE ŽELJKO REINER? Evo što je moćan HDZ-ovac o politici govorio prije 10 godina!

 


Komentari