Zanimaju vas kolike su uskrsnice u državnim tvrtkama? Zaposlenici HRT-a dobit će tek 300 kuna, a ovdje se dijele najviše…

Foto: Patrik Macek/Pixsell

U Velikom smo tjednu što znači da je većina, onih koji imaju pravu na to, dobila uskrsnice, a kao i svake godine pažnju javnosti najviše zaokupljaju one socijalne i one u državnim tvrtkama poput Pošte, HŽ-a i HRT-a.

Stoga, kako bi saznao odgovor na to pitanje, Index je istražio u kojim državnim tvrtkama dijele najveće uskrsnice.

Pa tako u Hrvatskoj pošti uskrsnicu ne nazivaju tako već nagradom i ona iznosi tisuću kuna po radniku.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“U skladu s Kolektivnim ugovorom, zaposlenici Hrvatskih voda za Uskrs će dobiti poklon bon u vrijednosti od 600 kuna”, odgovorili su Indexu, iz te državne tvrtke, a isti iznos dobit će i zaposlenici HEP grupe.

Baš kao i Hrvatske vode i HEP i u INA-i će radnici dobiti 600 kuna, kao i u Narodnim novinama i Janafu. No, radnici Narodnih novina neće dobiti iznos na računu, već će uskrsnicu dobiti u vidu vrijednosnog bona.

Najmanje će dobiti HRT-ovci i djelatnici HŽ Putničkog prijevoza

Nešto manji iznos dobit će djelatnici HŽ Infrastrukture. Oni će dobiti uskrsnicu u iznosu od 500 kuna, dok će kolege iz Putničkog prijevoza dobiti još manje. Naime, oni će dobiti tek 200 kuna.

Malo bolji, ali daleko od onoga što bi nazvali ‘široke ruke’ je HRT. Zaposlenici jedine javne televizijske kuće u Hrvatskoj dobit će 300 kuna uskrsnice.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tek nešto veću uskrsnicu od djelatnika HŽ Putničkog prijevoza dobit će zaposlenici Hrvatske radiotelevizije. “Hrvatska radiotelevizija svojim će radnicima isplatiti uskrsnicu – primitak u naravi – u iznosu od 300,00 po radniku”, napisali su nam iz HRT-a.

Od pristiglih odgovora izdvojimo kako Croatia Airlines te Jadrolinija uskrsnicu neće isplaćivati, prenosi Index.


Komentari