Zaklada Solidarna prikupila više od osam milijuna kuna, novac se počeo distribuirati odmah

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Više od osam milijuna kuna prikupila je Zaklada Solidarna od početka prikupljanja humanitarne pomoći za ljude koji žive u potresom pogođenom području. Članica Zaklade Sanja Sarnavka otkrila je kako se novac počeo distribuirati odmah, a prvih 50.000 kuna potrošeno je za nabavu najlona kojima su se mogle zaštititi manje oštećene kuće.

Idući korak je predstaviti program u kojem misle na sve tri faze koje se prepoznaju u ovakvim situacijama nakon prve “relief” faze, rekla je za N1, pojasnivši da se prvo radi pružanje hitne pomoći, ali kako je nužno misliti i na dugoročni oporavak.

“Mi moramo misliti i na stabilizaciju, a svakako ono je ono što nas isto zanima razdoblje u kojem se treba raditi revitalizacije, obnova”, istaknula je.

Poručila je Sarnavka da neće tako skoro napustiti devastirano područje koje je, kako kaže, desetljećima marginalizirano.

“Sada su najpotrebniji donje rublje te gumene čizme“, dodala je.

“Vidljivo je da stvari nisu odrađene kako treba. Odustali smo od kritike jer je sada samo bitno da se svi usuglasimo i usustavimo i pomognemo tim jadnim ljudima. Vrijeme je da se udružimo svi, a ne međusobno kritiziramo”, zaključila je Sarnavka.

Komentari

loading...