ZAISKRILO IZMEĐU PLENKOVIĆA I BENČIĆ Ona nabrajala afere HDZ-a, a premijer joj uzvratio: ‘Kako ide kadroviranje u Holdingu?’

Foto: Pixsell

Aktualnim prijepodnevnom’ Hrvatski sabor u srijedu je počeo novu sjednicu koja će trajati do 15. prosinca, do kada je ustavni rok za redovno zasjedanje, a po potrebi i dulje. Pitanja i kritika na račun premijera Andreja Plenkovića bilo je mnogo, a na afere HDZ-a osvrnula se zastupnica Sandra Benčić (Možemo!).

Ona je istaknula da Plenković ne može kontrolirati Vladu, kao ni stranku te je krenula nabrajati afere u posljednjih mjesec dana. Spomenula je uhićenje Žalac, aferu Hrvatska Lutrija kao i presudu Vrhovnog suda. Premijera je Benčić upitala je li svjestan da ne može kontrolirati korupciju.

Plenković ju je na to upitao kako ide kadroviranje u Holdingu.

“Koji vi to naslov nosate da vi budete glavni, tihi, kadrovik u Holdingu? To javnost čeka da shvati. To me interesira, što ste vi to tako bitni, još sa nekim zanimljivim akterima”, uzvratio joj je premijer, i dodao da on ne mora ništa kontrolirati te da vlast funkcionira na trodiobi vlasti i nema nedodirljivih.

Benčić je Plenkoviću odgovorila da ona nikad fizički nije ušla u Holding.

“Kad ste već kod kadroviranja, reći ću vam nešto o vašem kadroviranju. Vaš ministar unutarnjih poslova odgovoran je za opstruiranje istrage oko djevojčice Madine koja je poginula je zbog ilegalnih push-backova. Vi ćete ga braniti dok ne postane višak. Ministar Banožić se vozi vojnim avionom, sjajan kadrovski izbor. Da ne govorim o vašim institucionalnim okvirom za DORH, pa ne bi se nikada procesuirala Žalac da nema Ureda EU tužitelja. Institucije rade svoj posao? Pa vi ne kontrolirate vlastitu stranku”, odgovorila mu je, piše 24 sata.


Komentari