ZAGREPČANI SE OPRAŠTAJU OD OMILJENOG SUGRAĐANINA: ‘Imao je nevjerojatnu karizmu. Bio je poznat po svojim bajaderama i ružama’

Foto: Cropix

Svega dva dana prije svog 88. rođendana, legendarni “trener svih trenera” preminuo je u srijedu nakon teške bolesti s rakom.

Kako je Zagreb.info pisao u srijedu, zloćudnu je bolest pobijedio dva puta nakon što mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, ali treći put nije uspio.

Preminuo Ćiro Blažević

Kao treneru, Zagrepčani su mu zahvalni za Dinamovo osvajanje kupa Jugoslavije, a Hrvatska za broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Stoga smo u našoj Facebook anketi pitali čitatelje portala Zagreb.info: “Po čemu ćete najviše pamtiti Miroslava Ćiru Blaževića?”.

Bajadere i ruže

Našim čitateljima ovo pitanje nije bilo nimalo teško.

“Gospodin čovjek velika srca i empatije”, “Po veselom i vedrom duhu”, “Počivao u miru Božjem”, “Legendo. Gospodin i čovjek”, nizali su se komentari.

Jedna se čitateljica prisjetila i Ćirinih manira.

“Bio je pravi gospodin. Bio je poznat po svojim bajaderama i ružama. Počivao u miru božjem dobri čovječe”, poručila je.

Od teških dijagnoza do ozdravljenja, sportskih uspjeha i neuspjeha, mnogi pamte i kako je uvijek bio vedrog stava.

“Optimizam kojim je zračio, a i uvijek nasmijan bez obzira na sve”, rekla je jedna čitateljica.

Ćiro je ostavljao dojam i famoznom rečenicom “Sine moj”, ali i svojim stavom, stasom i stilom.

“Iskrenim osmjehom i SINE MOJ”, “Jedinstven, veliki trener, bijeli šal i veliki gospodin. Počivao u miru”, “Gospodin i veliki čovjek”, nastavljali su se komentari sjećanja na Ćiru.

Vedrina i šala

Neki cijene i Ćiru jer nije skrivao svoje korijene.

“Gospodin čovjek naš Travničanin koji je uvijek spominjao svoj rodni kraj i volio ga . Teški profesionalac što se tiče nogometa. Neponovljiv” opisala ga je čitateljica u anketi.

Uz broje njegove atribute, mnogi ističu i njegov humor

“Pokoj duši, bio je i ostaje ljudina. Šalio se na svoj račun, a to je veličina”, “Ja (ga pamtim) po humoru! A što se tiče uspjeha, to je bio njegov posao, koji je dobro odradio! Kao i svaki dobar radnik u svom poslu! Neka mu je laka zemlja!”, “Po vedrini i šali na svoj način i računu, ophođenju i njegovoj profesionalnosti sportaša i trenera i izbornika”, komentirali su naši čitatelji.

“Šarmer, a džentlmen, gospodin i pravi ljubazni muškarac, vrsta koja polako izumire. Neka ga Bog nagradi vječnim spokojem”, ustvrdila je jedna čitateljica.

Neki su s ponosom naveli da su Ćiru i osobno poznavali.

“Znala sam ga osobno (viđala sam ga svaku večer, kad je išao u posjet) i uz zarazan osmjeh, imao je nevjerojatnu karizmu. Njegov šarm je preuzeo sav prostor u prostoriji.

Sve u svemu, teško je pobrojati sve razloge zbog kojega će ga ljudi pamtiti, ali sigurno je jedno, pamtiti će ga po dobrom.

“Po vedrini, po iskrenosti i čovjekoljublju. Volio je sve, a i mi smo voljeli njega. Počivaj Ćiro u miru Božjem”, zaključila je jedna čitateljica.


Komentari