Zagrebački vatrogasci odali počast poginulim kolegama, emotivnu objavu uputio pomoćnik ministra Trut!

foto: Zagreb.info/Nino Matic

Prije 13 godina tijekom rutinske vatrogasne intervencije smrtno je stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Jedne od najvećih tragedija svake godine prisjećaju se i vatrogasci iz Vatrogasne postaje Zagreb.

Zagrebački vatrogasci poginulim kolegama odali su počast, te su na svom Facebook profilu objavili fotografiju na kojoj su ispred vatrogasnog vozila na hrpe posložili 12 vatrogasnih uniformi.

I pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite dr.sc. Damir Trut putem Facebooka emotivnom objavio prisjetio se heroja.

“..slušaj kako grmi,kako more pjeni, pitaju te jesu li zaboravljeni. Za njih se pomoli, neka znaju, Heroji se nikad ne zaboravljaju….”, napisao je Trut.

Podsjetimo, danas se obilježava kornatska tragedija, koja se dogodila 30. kolovoza 2007. godine kada je u rutinskom gašenju požara poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Od 13 vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, njih šestero poginulo je na mjestu događaja, dok su ostali prebačeni u obližnje bolnice u Zadru i Splitu, a potom u Zagreb, ali su ubrzo preminuli od posljedica teških opeklina. Jedini koji je preživio nesreću je vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog.

PROŠLO JE 13 GODINA OD KORNATSKE TRAGEDIJE! Vatrena stihija odnijela je živote 12 heroja!


Komentari