ZAGREB ZAMIJENIO DIVLJINOM: Ivor je završio tehničku školu i životnom odlukom šokirao majku i curu: ‘Plakale smo’

Ivor Kos (Foto: Ivor Kos/Privatna arhiva)

Nesvakidašnju priču o 21-godišnjem Ivoru Kosu koji živi okružen samo stotinama četvornih kilometara divljine donijelo je ovotjedno Provjereno. Naime, Ivor je dom u Zagrebu zamijenio šumom, krenuvši u avanturu života. Kao što sam kaže, na život daleko od ljudi, automobila, gužve i svakodnevnog stresa inspirirao ga je Nikola Borić, pionir života u šumi.

Danas sve što ima su šator, ručno rađeno posuđe, par lonaca i spremnik za vodu, a reportere je molio da se ne otkriva lokacija na kojoj se nalazi.

“Uopće nije lako tako živjeti, sad dok nemam nekakav sustav, dok nemam kuću dok nemam kuhinju, dok nemam pipu. Idem do izvora po vodu, perem se u potoku, ne koristim ni pastu za zube i šampone sam isto prestao koristiti”, kazao je Ivor pa je dodao.

“Bojim se, ne mogu reći da se ne bojim, pogotovo noću – pa živo je. Šuma je totalno živa, pogotovo po noći. Sve šuška, sve je puno života, ali savladavam strahove, suočavam se s njima.”

Završio graditeljsko-tehničku školu

“Završio sam graditeljsko-tehničku školu, išao sam tamo 4 godine i nakon toga sam mislio da trebam ići na faks, odnosno to nisam mislio ja, nego svi oko mene. Jednostavno su mi govorili da moram ići kao svi ostali jer – završiti faks, zaposliti se, raditi 8 sati dnevno i …. umrijeti”, ispričao je Ivor.

Njegova mama mislila je da će Ivor otići na neko vrijeme u šumu.

“Mislila sam da razmišlja otići na neko vrijeme, dolaze lijepi dani pa ide na vikend, na tjedan… Kad je rekao da ide baš živjeti u šumu svašta mi je prolazilo kroz glavu. Plakale smo i ja i njegova cura. Potrudila sam ga se shvatiti koliko god ja to mogu, naravno da mi nije bilo drago na prvu, ali opet kažem – drago mi je da živi svoj život. Da je sretan, ispunjen, živ, zdrav, zadovoljan”, kazala je. Ni djevojka Mea se nije mogla pomiriti s činjenicom da je dečko odlazi u divljinu.

“Na početku mi je to bilo jako čudno i nisam se mogla baš s tim pomiriti”, rekla je.

Komentari