ZAGORCIMA GROM SPALIO KUĆU! Selo se skupilo da im pomogne, a pomoći možete i vi…

Obitelj Kramarić tek je stigla na more, a već im je došla strašna vijest zbog koje su odmah sjeli u auto i vratili se kući. Kako piše 24sata, grom im je 1.8. udario u kuću i uzrokovao veliki požar na krovištu koji se proširio na pola stana.

Braća Kramarić dijele jednu kuću u kojoj žive sa svojom obitelji, nedaleko od Lobora u Zagorju. To je područje 1. kolovoza pogodilo jako nevrijeme.

Obitelj koja živi baš na drugom katu kuće koji je stradao, imala je sreće što je tog kobnog dana otputovala na more jer su i oni mogli stradati.

“Bio je to ogroman, snažni udarac i djeca su pitala da što je to udarilo, a mi smo ih pokušavali umiriti. Tek nakon dvadesetak minuta smo čuli pucketanje, otvorio sam vrata i imao sam što vidjeti” rekao je brat Mladen za 24 sata, koji je ostao u kući uza vrijeme oluje.

Vatru su do dolaska vatrogasaca pokušavali ugasiti vrtnim crijevom. I ovo nije jedini slučaj da je grom pogodio područje u njihovoj blizini. Prije 40 godina za vrijeme jednako jakog nevremena grom je pogodio stablo kruške koje se nalazilo u njihovom vrtu.

Srećom, u malom su mjestu svi bili spremni na pomoć, pa su se tako mještani skupili i odmah krenuli u akciju skupljanja sredstava i građevnog materijala za ovu obitelj.

Na Facebooku su osnovali grupu gdje su objavili žiro račun obitelji gdje svi mogu pomoći novčanim sredstvima.
IBAN Žiro računa djeda Josipa Kramarića u ZABI je: HR3323600003118536487.


Komentari