Zadnja slamka spasa? Uber pomoć sada traži u ‘molitvi’

FOTO: autoevolution.com

Svađe i prepucavanja između taksista i Uberovaca i dalje se nastavljaju, a u svojoj bespomoći Uberu preostaje jedino – molitva.

Uberovci i taksisti ratuju već neko vrijeme, čini se kao cijela vječnost, a rješenja i dalje nema. Premijer Andrej Plenković još je nedavno obećao da će Uberova aplikacija biti ukinuta. Optužni prijedlog protiv Ubera za ukidanje njihove aplikacije je podignut, a uslijedila su tek prazna obećanja i odgađanja, kao i činjenica da je sutkinja na godišnjem.

Zbog Ubera su taksisti iz cijele države u Zagrebu krajem lipnja blokirali promet u Ulici grada Vukovara velikim prosvjedom. No, nakon što ni to nije pomoglo u ubrzanju procesa protiv Ubera, krenuli su u petak 28. srpnja prema aerodromima u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu i tako blokirali gradove tijekom turističke sezone. U cijelom kaosu u Dubrovniku tada su pretučena dva taksista.

Taksisti su ogorčeni jer im Uber, tvrde, na neki način “uzima” posao i klijente jeftinijim tarifama, a putnicima su, kažu, dobri onda kada Uber poveća cijene. Također, taksisti tvrde da Uber radi nelegalno.

Molitva za Uber

Svađe i prepucavanja i dalje se nastavljaju, a u svojoj bespomoći Uberu preostaje jedino – “molitva”.

Molitvu za Uber osmislio je Daniel Pavlinović i podijelio ju sa svojim kolegama u grupi simbolična imena – Blokirajmo taksistima stajalista!!!

Ovo je njegova molitva:

Uber naš,
koji jesi na cestama,
sveti se aplikacija tvoja,
dođi tarifa tvoja,
neka bude magistrala tvoja,
kako u svijetu, tako i u našoj zemlji

Račun naš svagdašnji izdaj nam i danas,
i spusti nama cijene naše,
kako i mi popuštamo ljudima našim,
i ne uvedi nas u bankrot,
nego izbavi nas od taksija


Komentari