ZADAR POMEO MILANO, PARIZ I LONDON: Prestižno europsko priznanje u rukama Zadrana! (VIDEO)

Nakon 20 dana kampanje i 18 sati nestrpljivog čekanja, rezultati su stigli: Zadar je najbolja europska destinacija u 2016. godini!

Turistička zajednica Grada Zadra , ali i mali “obični” ljudi zajedničkim su snagama učinili da za Zadar čuje čitava Europa, a i šire. Golemi napori svakako će se odraziti na turističke dolaske i noćenja, piše antenazadar.hr. Važno je za naglasiti kako su se u konkurenciji su se našli i ostali veliki europski gradovI: Pariz, London, Atena, Rim, Prag, Barcelona i Milano.

”Presretni smo, još ne možemo vjerovati! Očekivali smo visok plasman, no prvo mjesto nas je jako ugodno iznenadilo! Sav trud se isplatio”, rekao je Ante Galić iz TZ Grada Zadra.

zadar 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drugome mjestu našla se Atena, slijedi Plovdiv, Nantes i Azores. Zanimljivo je kako se Novi Sad (Srbija) nalazi na sedmom mjestu, Kotor (Crna Gora) na devetom. Cijelu rang listu možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, nakon glasovanja i žestoke konkurencije među ostalim europskim metropolama, Zagreb je odnio titulu najljepšeg europskog grada za vrijeme Adventa. Iza sebe je ostavio Strasbourg, Aachen, Colmar i Brussels.

>>> SPEKTAKULARNA POBJEDA! ZAGREB DOBIO TITULU NAJLJEPŠEG ADVENTSKOG GRADA U EUROPI! (FOTO/VIDEO)


Komentari