ZABAVA NA KLEKU OTELA SE KONTROLI: Pijani planinar nije htio sići s planine, spuštali ga silom

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Show” na proslavi  planinarske Nove godine.

Dana 08.01.2017.godine na Kleku se obilježavala Planinarska nova godina, a članovi HGSS Stanice osiguravali su već tradicionalno okupljanje brojnih planinara. No, proslava je HGSS-ovcima iz ogulinske stanice zadala  pune ruke posla.

Od planinarskog doma do Bjelskog spuštali su dvije osobe, muškarca koji se okliznuo i lakše ozlijedio glavu, kojega su predali Hitnoj medicinskoj službi, te drugog, na kojega su naišli i predali ga policiji jer je bio pijan. Dan je protekao mirno sve do samog završetka i povratka posljednjih posjetitelja kada su članovi HGSS-a u kratkom trenutku imali “pune ruke posla”, navodi HGSS.

“Pri početku spuštanja s Kleka naišli smo na muškarca koji je skrenuo s planinarske staze. Kada smo mu prišli, bio je pod vidnim utjecajem akohola i odbijao je svaku suradnju, pa smo bili primorani, uz prethodnu konzultaciju s djelatnicima policije “upakirati” ga u nosila, akiju, i spustiti do Bjeloskog gdje su ga čekali djelatnici Policijske postaje Ogulin i Hitne medicinske pomoći.”,  kažu.

Zbog izvanrednih okolnosti, dva spašavanja u isto vrijeme, mobilizirani su i ostali članovi Stanice pa ih je ukupno sudjelovalo 16.


Komentari