ZA NJEGA GAJI POSEBAN RESPEKT: Zoran Milanović poslao poruku Vatrenima: ‘Budite dobri i gledajte njega’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija danas igra prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu, a u 15 sati očekuje nas sraz s engleskom reprezentacijom.

Predsjednik Zoran Milanović u Požegi je otkrio ima li kakvu poruku za Vatrene.

“Oni najbolje znaju što treba. Hrvatska ima dodanu klasu koje se ne može kupiti na burzi kao paket dionica. Nadam se da će iskra jednog sitnog genija doći do izražaja i ne treba biti razočaran ako ne prođu, no navikli su nas da očekujemo da pobjede i one najbolje. Kao majka koja šalje dijete u školu i očekuje petice. Hrvatska ima, u teoretskom prostoru, selekciju od par sto tisuća dječaka. To je mali bazen u kojem plivamo ogromne dionice. Neki su mi zamjerili kada sam za čovjeka koji je u bijegu rekao da je vrhunski nogometni menadžer”, rekao je Milanović.

Dodaje, reprezentativci su nogometaši i ne trebamo od njih praviti nerealne idole.

“Oni su uzor u ezoteričnijem smislu. Ako djetetu kažete da se ponaša kao nogometaš, da, ali kad je pitanje upornost i predanost cilju, tu su uzor. Ali, ne pretjerujmo. To nije normalan ljudski put već ekstremno uspješan, a očekivanje od muškog djeteta da mu Luka Modrić bude uzor će dovesti do razočaranje, to nitko neće uspjeti u pet generacija. Budite dobri i gledajte Luku Modrića”, za kraj je poručio predsjednik.

 


Komentari