ZA DIO HRVATSKE UPALJEN NARANČASTI METEOALARM: ‘Vodostaji nam opet rastu. Imamo neke nove rekorde’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Hrvatsku danas očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto meteoupozorenje za riječku i gospićku regiju, gdje se očekuje nestabilno vrijeme uz veliku količinu oborina.

Očekuju se ponegdje obilnije kiše s količinom oborine 70 – 100 mm, a moguće su bujične i urbane poplave za riječko područje.

“Budite pripremljeni i zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže, kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Narastao vodostaj Kupe

Uporna i obilna kiša podigla je vodostaj Kupe. Naime, prema trenutnoj situaciji, izvanredno je stanje na snazi na Kupi-Selo Kupa gdje je vodostaj dosegnuo 508 cm i Kupa-Hrvatsko gdje je vodostaj dosegnuo 366 cm, a pripremno stanje je na Gornjoj Dobri-Turkovići, Donja Dobra-Lešće toplice, Kupa-Zapeć, Bregana Koretići.

Na Mirni-Ponte Porton na snazi su izvanredne mjere.

“Vodostaji nam opet rastu. Imamo neke nove rekorde na uzvodnom toku sliva Kupe. Ovoga puta je i tlo saturirano”, izjavio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković za N1.

Komentari