Vukovarski branitelj oštro odgovorio HDZ-u: ‘Dok dišemo gledat ćete vi HOS zastave, majice, košulje, HOS-ovce’

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Nakon što je HDZ prozvao članove Domovinskog pokreta kako su umjesto na obljetnici Vukovara bili na Festivalu slobode u Zagrebu, došao je i odgovor branitelja Damira Markuša.

Podsjetimo, iz HDZ-a su napisali ovo u Facebook objavi:

“Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv koronavirusa. Koliko su autentični u svom “domoljublju” i ,”brizi” za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu”, napisali su na Facebook stranici HDZ-a.

Nisu morali dugo čekati na odgovor Domovinskog pokreta.

“HDZ-u je silno zasmetalo sudjelovanje zastupnika Domovinskog pokreta na zagrebačkom Festivalu slobode. Zaboravili su pritom da su naši zastupnici uz građane nezadovoljne mjerama Stožera i koronapolitikom aktualne Vlade – bili i prije godinu dana, samo što je, očito, sada vlast zabrinuo pun Jelačić plac i nezadovoljstvo Hrvata mjerom (ne)slobode koju nam dopušta Bruxelles.

Govore nam i da smo trebali biti u Vukovaru, na obilježavanju 30. obljetnice bitke za Grad heroja. Gospodo iz HDZ-a, mi smo u Vukovaru bili kada se bitka događala – ’91. godine, ali vaše čelnike tamo nismo vidjeli. Više od polovice članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, od kojih je njih troje ratovalo upravo na vukovarskom bojištu.

Za razliku od Domovinskog pokreta, koji je na izborima u svibnju, u demokratskoj bitci obranio Vukovar, Plenkovićev HDZ ga je pokušao politički okupirati, zajedno s Pupovčevim SDSS-om… Zbog toga bitka za Vukovar za nas nije prestala i traje svaki dan, na gospodarskom, socijalnom i političkom planu, a u Gradu heroja je predvodi uspješni gradonačelnik Ivan Penava.

Što se pak tiče nekih drugih, novih borbi i izazova s kojima se nosi naše društvo – i tu smo opet u prvim redovima, a ne smetaju nam niti kolege iz drugih političkih stranaka, koji su također bili na Festivalu slobode, a koje HDZ “nije vidio”. Jedina borba na koju je uhljebničko vodstvo vladajuće stranke spremno, je borba za fotelje u javnim poduzećima, ministarstvima i raznim agencijama, borba za sigurne državne plaće, kartice, šofere i službene automobile; skraćeno – borba za vlastiti džep!”, poručili su iz DP-a.

Sada se oglasio i vukovarski branitelj Damir Markuš, koji je odgovorio HDZ-u na prozivke.

“Nisam bio na obljetnici u Vukovaru, ali jedan detalj ću istaknut. HOS-ovac, branitelj Vukovara, suborac, teško ranjen na Sajmištu, Željko Soldo je bio i s ponosom nosio našu zastavu HOS-a. U jednom trenutku dolazi smeće i “moli” da makne zastavu dok premijer ne prođe. Naš suborac ga je poslao u mp3, i naravno, držao ponosno zastavu HOS-a, da se vidi. Neće proći, neće. Dok dišemo, gledat ćete vi HOS zastave, majice, košulje, HOS-ovce.

Pogledaj u nebo majko, evo sinova…”, napisao je Markuš u objavi.

Komentari