VRLO, VRLO VAŽNE INFORMACIJE IZ HAK-a: Ne krećite na put, ako ne morate

Wikipedia

Ukoliko ikako možete ne polazite na put.

Jaka i olujna bura otežava kako cestovni tako i pomorski promet, kazuju iz Hrvatskog autokluba savjetujući vozačima da ukoliko je mouguće odgode putovanje prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. .

Zbog olujne bure za sav promet zatvoreni su:

Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Savjetujemo vozačima da ukoliko je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Vozače koji su krenuli na put upozoravamo na dugotrajnije putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa. Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom subote.[/box]

Vozi se usporeno, uz zastoje, u kolonama i uz čekanja:

-u smjeru Splita
-na A1 između Zagreba i Karlovca; kod odmorišta Vukova Gorica, te kod čvorova: Novigrad i Bosiljevo
-na čvorovima Gospić, Gornja Ploča, Sveti Rok (A1) prema Splitu 41 km i u porastu je
u smjeru Zagreba
-na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina i Jankomira prema čvoru Lučko oko 2 km.
-čvor Zadar II 9 km
-na autocesti A7 na naplati Rupa
-na čvoru Sveta Helena (A4) oko 1 km.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona kojom se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 km, a na naplati Umag oko 1 km. Na tunelu Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 2,5km.


Pojačan promet na cestama prema Zagrebu

Upozoravamo vozače: na obilaznim cestama DC25, DC50, DC27, DC522 prema Karlobagu, Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno vozi se usporeno, u kolonama, uz zastoje.

Pojačan je promet na:

-zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko
-A1 od Zagreba prema Bosiljeva
-A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba
-A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba;
-A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke
-A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba
-A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka
-na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji
-riječkoj obilaznici
-Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;
-na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali
-Krčkom mostu u oba smjera
-na cestama u Istri;
-prilazima turističkih središta na obali, osobito između Senja i Karlobaga, te na prilazima Rijeci, Zadru, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

MOKRI I SKLISKI KOLNICI

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, za sve skupine vozila moguće je prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) do čvora Benkovac ili Zadar 2 gdje se ponovno uključuje na autocestu A1 i vozi dalje prema Dubrovniku. U smjeru Zagreba vozila se još uvijek isključuju kod čvora Zadar 2.

Vozi se usporeno, uz zastoje, u kolonama na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru Zagreba/naplate Lučko oko kilometar, na čvoru Sveti Rok, kolona je na izlazu prema Splitu oko 12 km, čvor Zadar 2 u smjeru Zagreba oko kilometar.

Zbog prometne nesreće promet je prekinut na državnoj cesti DC1 na ulazu u Karlovac u mjestu Jelaši. Obilazak za osobna vozila je kroz mjesto Jelaši, a za teretna vozila autocestom A1 od Karlovca prema jugu i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Na obilaznim cestama (DC50 i DC27 prema Gračacu i Obrovcu) vozi se usporeno, u kolonama, uz zastoje. Vozače se poziva na strpljenje i razumijevanje.

Paški most zatvoren je za sav promet.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

HAK savjetuje vozačima da ako je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom subote.
Pojačan je promet na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, na naplati Sveta Helena (A4) prema Zagrebu te na autocesti A7 GP Rupa-Diračje. Vozi se uz povremene zastoje na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Zagreba.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Tijekom dana zastoji se očekuju na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera, na prilazima turističkim odredištima duž Jadranske magistrale te na cestama u Istri, osobito na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Gust promet očekuje se na zagrebačkoj obilaznici, autocesti A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu. autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji te autocesti A7 prema Krku, na Krčkom mostu te državnoj cesti DC1 kroz Liku.[/box]

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će danas od 4 do 14 sati i u nedjelju, 17. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrana prometa bit će na sljedećim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala) DC9 (Metković-Opuzen) DC21 (Kaštel-Kanfanar) DC66 (Pula-Labin-Opatija) DC23 (Žuta Lokva-Senj). Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.
Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima na ulasku: Macelj; Metković, Rupa te na izlasku: Bajakovo i Stara Gradiška.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su: trajektne linije: Prizna – Žigljen; Makarska – Sumartin i katamaranske linije: Novalja – Rab – Rijeka i Mali Lošinj – Cres – Rijeka.
Kamataran na liniji Split-Bol-Jelsa polvit će na relaciji Stari Grad-Bol-Split.

Komentari

loading...