VRIJEME BI MOGLO BITI PONEGDJE I OPASNO: Tijekom dana naglo ulazimo u jesen, upaljeni meteoalarmi

Foto: Pixabay

Krajem radnog tjedna, kako javlja Državni hidrometeorloški zavod (DHMZ), očekuje nas umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima. Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, prema kraju dana na sjeveru u okretanju na buru i istočni. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljen je žuti meteoalarm dok su gospićka, kninska, riječka i splitska regija pod narančastim meteoalarmom. Upozorava se naime na moguće izraženije pljuskove s grmljavinom, ali i obilniju kišu.

Osim toga, splitsku regiju, sjevernu i srednju Dalmaciju, ali i Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te Zapadnu obalu Istre očekuje i umjereno do jako jugo  i jugozapadnjak koji će prolazno u okretanju prelaziti na jak i vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.


Komentari