‘Vratite nam Medenu!’ Nestao pas kojem je poginuo vlasnik, obitelj ga očajnički traži

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Razoran potres 29. prosinca mnoge je mještane Sisačko-moslavačke županije ostavio bez krova nad glavom, a nažalost odnio je i sedam ljudskih života.

Među njima je i Mile Jurković koji je živio u naselju Majske Poljane. Njegovo tijelo pronađeno je ispod ruševina kuće, a Pixsellov fotoreporter uhvatio je prizor koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Psić od gospodina Jurkovića sjedio je ispred razrušene kuće nadajući se da će se njegov vlasnik vratiti.

O malenoj njuškici društvenim mrežama proširila se vijest da je na putu za Pulu gdje ga čekaju njegovi novi udomitelji, što je ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok demantirao za 24 sata. Također psa se povezivalo i s grupom za pravnu zaštitu životinja Animalex,  no i oni tvrde da ne znaju ništa.

Danas se saznalo više informacija o malenom psu o kojem pričaju svi. Riječ je o ženskom pekinezeru i zove se Medena, a njegova obitelj ga očajnički traži. Oba sina od gospodina Jurkovića mole dobre ljude ako imaju informacije o psu da im jave.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Žena i djeca spavala su mi u autu, a ja sam pomagao oko raščišćavanja ruševina. Odjednom sam shvatio da je više nema. Ne znamo gdje je, ali voljeli bi da nam ju vrate ili nas nazovu ako ju vide” rekao je Slobodan Jurković.

“Djeca ne mogu bez njega, a i mami bi dobra došlo njegovo društvo nakon smrti muža. Molim vas, vratite Medenu” zavapio je Marko, drugi Milin sin.

Jedna velika obiteljska tragedija ih je već pogodila, a sada pate i za psićem te mole da im se javi tko god ima saznanja o Medenoj jer sve što žele jest da im se ona vrati.


Komentari