VOZAČI OPREZ! Kolnici su mokri i skliski, a promet otežava i magla

www.wired.com

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 u mjestu Donji Budački vozi se jednim trakom naizmjence. Stoga se mole vozači da poštuju privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar također usporava vožnju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, središnjem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. S druge strane, magla  smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust. Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj obilaznici (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na gradskim cestama i obilaznicama. Duž Jadranske magistrale (DC8) promet je uglavnom slab, dok je povremeno pojačan kod Zadra, Makarske i Dubrovnika te na dionicama Vodice-Šibenik, Trogir-Split-Podstrana.

Iz HAK-a upozoravaju vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


Komentari