VOZAČI BUDITE OPREZNI! Prometnice su skliske, a probleme stvara i magla

Na cestama vladaju jesenski uvjeti.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu unutrašnjosti i u Hrvatskom primorju. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Vrata. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog radova u tunelima Mala Kapela (do 18 sati) i Brinje (do 15 sati), na autocesti A1, u smjeru Splita promet će teći jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s uključenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

>>> ZABRANE PROMETA I VELIKE IZMJENE: Oko gradskih groblja već počinju posebne prometne regulacije!


Komentari