Volonter Crvenog križa branio gradonačelnika Gline: ‘On je gospodin koji se ne voli slikati’. Složio se i Plenković

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković javnosti se obratio iz Gline. Iako je prvotno mjesto obraćanje trebao biti trg u centru grada gdje se nalazi kip Franje Tuđmana, premijer je odlučio razgledati grad.

Za to vrijeme, uslijedilo je šokantno obraćanje čovjeka koji se predstavio kao volonter Crvenog križa. Čini se da potraga za gradonačelnikom Gline Stjepanom Kostanjevićem u proteklih nekoliko dana nije sjela svima, pa volonter verbalno napao novinare branivši gradonačelnika.

Opovrgavao je nagađanja da se gradonačelnik jedva pojavljuje u Glini, istaknuvši da je riječ o provokaciji novinara.

“Vidio sam ga u vatrogasnom centru u Glini”, rekao je volonter, dodavši da je Kostanjević stalno na terenu.

Naš gradonačelnik je gospodin koji se ne voli slikati“, pravdao ga je.

Potom je Kostanjević uzeo riječ i zahvalio se građanima naglasivši da će učiniti sve da domovi budu obnovljeni.

Na pitanje u medijskim napisima o gradonačelniku premijer je kazao kako on radi svoj posao,

“Kostanjević je dobio izbore prije tri i pol godine. On radi svoj posao. U stalnoj smo komunikaciji. Siguran sam da ako netko nije pretjerano eksponiran da radi svoj posao na diskretniji način”, rekao je Plenković.

Komentirao je Hrvatski crveni križ, kao i ostale institucije.

“Razgovarali smo s ljudima koji su ovdje od prvog dana. Razvijati tezu da Crveni križ, vojska, policija, HGSS ne rade svoj posao jednostavno ne odgovara istini. To je ta neka teza koja bi morala glasiti: demontirajmo povjerenje u institucije i državu. Ja kažem: Ne.Ako hoćete imati agendu, tražiti jednu osobu da se prikaže da se ne dostavlja pomoć, to nije točno”, rekao je Plenković.

“Ovo je prirodna katastrofa, kriza. Već na kraju tog dana kad se dogodio potres sve službe su funkcionirale”, objasnio je dodavši da ova kriza nadilazi lokalnu upravu.

 


Komentari