VLASNIK CASINA NEGODUJE ZBOG MJERA: ‘Otkud im da smo mi žarišta, držimo razmak i kad nema epidemije’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“Ni u jednom dosadašnjem izvješću Kriznog stožera casina nisu detektirana kao mjesto zaraze, a i iz primjera svoje tvrtke mogu kazati da nemamo nijednog zaposlenoga ili gosta s koronom”, poručio je vlasnik lanca casina Moneo Renato Išpan kojemu nije jasno zašto je novim mjerama zabranjen rad casina počev od nedjelje u ponoć do 15.prosinca.

Pita se Išpan i tko će im nadoknaditi štetu načinjenu zbog drugog ‘lockdowna’ kojem su podvrgnuti otkako je izbila pandemija, piše Jutarnji.

“I sad ne samo da nas se zatvara, nego i stavlja u lošiji položaj u odnosu na, primjerice, kafiće koji nedvojbeno jesu žarišta. Sve je to u najmanju ruku čudno i neočkivano i stoga ćemo u idućim danima tražiti sastanak i objašnjenja od nadležnih u državi”, objašnjava Išpan.

Na pitanje što će biti zahtjev organizatora igara na sreću na najavljenim razgovorima s državom, Išpan kaže kako će se tražiti izjednačavanje radnog vremena casina i automat klubova s kafićima.

Kaže i da od početka korone zaista “besprijekorno radi i ulaže na zaštiti zaposlenika i gostiju, od osiguravanja maski za osoblje preko dezinficijensa do pleksiglasa ispred aparata”.


Podsjeća i da  između igraćih mjesta u casinima ionako postoji razmak od dva metra zadan pripadajućim pravilnicima koji su godinama na snazi, a i broj igrača koji istovremeno mogu biti u klubu je ograničen prema broju automata.

Komentari

loading...