Vjeroučitelj kojem prijeti otkaz štrajkat će glađu pred Ministarstvom, proziva Crkvu za licemjerje: ‘Pilatovski je oprala ruke’

Kontroverzni križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec najavio je štrajk glađu i to zbog uvođenja covid potvrda na njegovom radnom mjestu -školi. Kako je napisao na u svom Facebook statusu “započinjem štrajk glađu ispred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, gdje ću dolaziti svaki dan nakon što evidentiram da sam na poslu bio spreman raditi, a da mi se pristupanje radnom mjestu nije dozvolilo.”

Nada se da će akcijom privući pozornost političara, za koje kaže da su do sada bili prepuni priče, mišljenja i stavova, te ih natjerati na akciju – kaže.

“Isto vrijedi i za Crkvu, koja je svojom izjavom pilatovski oprala ruke hineći da nam daje izbor po savjesti, dok istovremeno mene licemjerno ignorira, a svoje bogoslove još licemjernije pritišće na cijepljenje.”
U komentarima ispod statusa pomiješane su reakcije. Dok ga neki hvale i podržavaju, drugi ga odgovaraju od štrajka glađu, pa pišu da “njih to neće dirati”, “patit ćeš samo Ivane, njih boli briga”, “uz tebe smo, molim te ne ovako”.

Komentari