VJENČANJE IZ NOĆNE MORE! Umjesto na medeni mjesec, ravno u bolnicu: I mladenci i gosti se zarazili salmonelom

Foto: Pixabay

Jedno vjenčanje u Vinkovcima gosti će još godinama itekako pamtiti, no ne po dobroj fešti, već po – epidemiji salmonele.

Jedan od gostiju koji se na vjenčanju zarazio salmonelom dobit će odštetu od 5500 kuna, a vlasnik restorana u kojemu je organizirana proslava morat će podmiriti i odvjetničke troškove u iznosu 3200 kuna, piše Danica.hr. Riječ je o nepravomoćnoj presudi donesenoj u utorak.

Kobna svadba organizrana je u restoranu u Vinkovcima još u svibnju 2016. godine. Mediji su tada pisali da je na svadbenoj zabavi buknula epidemija salmonele u kojoj je zaraženo oko 80 osoba od kojih je njih devetero i jedno dijete hospitalizirano zbog komplikacija. U bolnici su završili i mladenci te roditelji mladoženje.

Jedan od zaraženih gostiju odlučio je tužiti poduzeće u vlasništvu vinkovačkog poduzetnika u čijem je restoranu zaražena hrana poslužena.

”Došlo je do pogoršanja moga zdravstvenog stanja i oboljenja zbog tegoba praćenih dehidracijom, općom slabošću, čestim stolicama, povećanom temperaturom i mučninama. Zatražio sam liječničku pomoć, te provodio liječenje uz terapiju i strogu dijetu”, naveo je u tužbi.


Komentari