‘Više ne možemo zabijati glavu u pijesak’ Nagomilane afere presudile, 30 dekana tražit će smjenu rektora Borasa

Screenshot N1

Čini se da način vođenja Sveučilišta u Zagrebu od strane rektora Damira Borasa nimalo ne odgovara brojnim dekanima fakulteta. Tako se uoči Sjednice čak tridesetak dekana potpisalo za smjenu rektora.

Podsjetimo, brojne afere u proteklih nekoliko tjedana potresle su Sveučilište. Od šokantnih svjedočanstva seksualnog uznemiravanja studentica, neučinkovitosti Sveučilišta po tom pitanju, pa sve do zaštite prorektora Ante Čovića od dolaska u mirovinu, usprkos tomu što je napunio 71 godinu. Također, kruži informacija da se rektor Boras protiv covida-19 cijepio unatoč tomu što je virus prebolio u studenom što je bio dodatan poticaj da se pokrene skupljanje potpisa.

Da bi opće došlo do smjene rektora potrebno je navedeno pitanje uvrstiti u točku dnevnog reda na sjednici Senata, a odluku bi trebalo podržati barem 36 od 70 članova Senata.

“Više se ne može zabijati glavu u pijesak kraj toliko problema koji su isplivali na površinu. Nije tu bitan rektor, nego ugled Sveučilišta koji on ne može održati”, kaže jedan od dekana za Jutarnji.

 


Komentari