Vili Beroš stao na stranu napadnute liječnice iz KB Dubrava, pa otkrio kada bi moglo doći do lockdowna ili uvođenja policijskog sata

FOTO: Ronald Gorsic/POOL/CROPIX/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš ponovo je aktivan na Facebooku, a ovaj put stao je na stranu liječnice KB Dubrava.

“Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB Dubrava. Svaki konstruktivno iznesen komentar ako je utemeljen ili istinit, pa i javno, je dobrodošao jer time postajemo još bolji u onome što radimo. Trebamo se usmjeriti na rješenja i djelovati na temelju rezultata zdravstveno-inspekcijskog nadzora”, napisao je ministar Vili Beroš na Facebooku.

Beroš o tome koliko bolnice bez isporuka lijekova još mogu izdržati, a komentirao i rekordni dan epidemije: “Policijski sat je zadnje što ćemo poduzeti”

Uoči sjednice užeg kabineta Vlade dao je izjavu novinarima. Rekao je da je popunjenost KB Dubrava 90,2 posto, ali da se aktivira novi dio u zgradi s još 200 kreveta.

“Jučer je došlo 10 novih respiratora od kojih jedan nije tehnički adekvatan”, rekao je Beroš.

Dodao je da je krah moguć, ali da nitko to ne može predvidjeti i da on osobno radi maksimalno da do toga ne dođe. “Izvrsno je da se javlja veliki broj studenata i umirovljenih liječnika. Postigli smo homogenizaciju i pozivam i druge da nam se priključe da suzbijemo epidemiju”, rekao je Beroš.

Strože mjere se još neće uvoditi. “Vidimo da mnoge države uvode lockdown i policijski sat, ali još izostaje rezultat tih mjera. Razumijem epidemiologe koji sa svog aspekta govore da trebaju jače mjere, ali treba sagledati i gospodarstvenike kojima su i ove mjere previše. Trebamo naći balans”, rekao je Beroš.


Komentari