(VIDEO) ‘ZA BRAĆU IZ ĆELIJE’ Evo kako su Bad Blue Boysi podržali uhićene Vukovarce

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

“Crni dim zasluga je vaša da vide ga iz ćelije braća naša”, piše na transparentu koji su članovi navijačke skupine Bad Blue Boys u srijedu raširili ispred istražnog zatvora u Osijeku. Zapalili su navijači i baklje, a sve kako bi tražili trenutačno puštanje na slobodu dvojice uhićenih kolega.

Kako su naveli u jučerašnjem priopćenju, žele upozoriti na redovno i učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima kao i na policijskog inspektora, inače simpatizera kluba iz susjedne zemlje.

“Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice. Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštititi naše pripadnike od ovakvog ‘provođenja zakona’ i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije”, poručili su Boysi.

O napadu se priopćenjem oglasila u PU Vukovarsko-srijemska. Kako su naveli, u jednomjesečnom istražnom zatvoru završila su dvojica muškaraca u dobi od 27 i 21 godinu koji su u napali policajca u prostorijama vukovarske policije.

 

 

 

 


Komentari