(VIDEO) Privedena učiteljica bez COVID potvrde, snimala policiju, tvrde i da je ometala ulazak učenika u školu

Screenshot Z1

Ispred zgrade Osnovne škole “Vjekoslav Klaić” u Garčinu kod Slavonskog Broda privedena je nastavnica te škole, piše SBplus. Prema njihovim saznanjima, do privođenja je došlo zbog nepoštovanja prema policajcima koji su ju nekoliko puta zamolili da ih prestane snimati mobitelom.

Iz policije su neslužbeno otkrili da su dobili poziv da osoba ometa ulazak učenika u školu i ne ispunjava uvjete za ulaz. Nastavnica je puštena nakon obrade, priopćili su za Index.

“U vezi današnjeg događaja ispred osnovne škole na području Općine Garčin, obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jutros zaprimili poziv dvije osobe iz osnovne škole, te su se odazvali pozivima i pristupili na lokaciju pozivatelja u cilju utvrđivanja činjenica vezano uz spomenuti događaj. U tijeku je daljnji rad policijskih službenika, a po završetku ćemo uputiti priopćenje”, izvijestili su kasnije iz policije.

Ravnateljica škole Danijela Erić otkrila je da je u utorak u Klokočevik došla vjeroučiteljica koja nije htjela pokazati covid potvrdu. Oni ju nisu zbog toga mogli pustiti na radno mjesto.

“Imali smo spremnu službenu bilješku za takve slučajeve, kada osobe dođu na radno mjesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao. Jučer su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njihova ponašanja bila sam prisiljena pozvati policiju. Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo ni slutili da bi mogle završiti uhićenjem”, otkrila je Erić i dodala da ju je nastavnica likovnog ovog jutra snimala na ulazu i pitala ju otkud joj pravo da ju pita za potvrde.

Kaže i da su joj prišli nepoznati ljudi, a nastavnica je pokušala ući u školu na druga vrata u čemu je spriječena. Nakon incidenta, pozvana je policija.

“Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala”, ispričala je Erić i zaključila da su oni učinili sve što su mogli kako bi sustav funkcionirao.

Kako je to izgledalo danas pogledajte na videu:


Komentari