(VIDEO) NASMIJAO NACIJU: Šprajc bez trunke milosti opleo po ‘drugovima’, čini se kako dobro poznaje njihove mehanizme

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tomislav Tomašević, Sabina Glasovac, Jadranka Kosor i Milorad Pupovac samo su neki od političara koji su komentirali sjednicu HDZ-a održanu u ponedjeljak o kojoj bruji cijela Hrvatska, a čini se kako promakla nije ni britkom voditelju Zoranu Šprajcu, pa je on u RTL Direktu u utorak navečer na specifičan način prepričao događaje sa sjednice s koje su procurile kontroverzne izjave Dubravke Šuice. Šprajc je tako nasmijao brojne gledatelje Direkta, prozvavši njihov sastanak “sjednicom Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoran Šprajc (@zoransprajc)

“Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom “politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom”. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima”, započeo je Šprajc, nadodvši da je “Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković, a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana….”

Nakon toga, Šprajc se dotaknuo i Dubravke Šuice, koja je svojom izjavom na sjednici zgrozila javnost, a pritom je nabrojao i sve njezine nekretnine i pokretnine koje europarlamentarka ima navedene u svojoj imovinskoj kartici.

“Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području”, rekao je pa nastavio:

“Drugarica Šuica je naime uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske  nazivajući svoj kraj Banijom a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i one počele taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija, kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi”.

Šprajc je završio riječima da je “to naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica – Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili Internet.”

“Ali netko iz Predsjedništva je sve ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću ali se nitko nije usudio reći: – da je netko u Predsjedništvu priglup”, zaključio je te nasmijao brojne gledatelje ove emisije.


Komentari