VIDEO Milanović tražio od novinarke RTL-a da skine masku, maestralno mu odbrusila!

Opis: Screen shot

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović  sudjelovao je u petak na otvorenju Godišnje skupštine Europske federacije novinara u Zagrebu.

Milanović je komentirao različita pitanja, a među ostalim rekao je: “… kao što na RTL urednici dolaze ipak voljom nekih vlasnika i osnivača, što mene ne zanima i u što nemam uvid niti ne tražim, ali to tako je. Ali, kada je televizija javna… Jedan od ključnih poslova te televizije je komentiranje dnevne politike. Yutel, da!”.

To je, dodaje, užasan sukob interesa jer “zna po prirodi tih ljudi kako funkcioniraju, kako dišu”. Bio je, ističe, u toj koži dodajući kako je i još uvijek na neki način.

“Opet vrijeđate novinare, i danas…”, rekla je novinarka RTL-a Ružica Đukić Milanoviću.

Predsjednik Milanović u čudu je odgovorio: “Molim?!”.

“Vašim pristupom i načinom vrijeđate novinare”, nastavila je novinarka, a predsjednik je odgovorio:

“Govorimo li mi istim jezikom, standardnim? Ja govorim hrvatskim s blagim zagrebačkim akcentom. Dakle, ja govorim o nekim ljudima koji su politički prodani. Na HRT-u ih ima… Je li to uvreda? Ja nemam pravo reći nešto što vidi cijela zemlja?”, rekao je Milanović i pitao je li to vrijeđanje novinara.

“Vi biste uređivali medije?”, pitala je novinarka.

“Ne, ja bih skinuo masku na vašem mjestu da vidim s kim razgovaram. Mislim da je to pristojno”, rekao joj je Milanović.

“Ne, ja neću skinuti masku jer ne smatram da je korona karijes”, odgovorila mu je.

Kako je to izgledalo, pogledajte na videu s početkom oko 11. minute.

Novinarka Đukić, podsjetimo, ranije je testirala saborske zastupnike i njihov odnos prema korona virusu time hoće li joj odgovoriti na ispruženu ruku.

Komentari