(VIDEO) BEZ CENZURE Pogledajte dramatični govor oca koji ne želi da njegov sin nosi masku u školi

Foto: Screenshot

Pobuna zbog maski u školi u Zagorju se nastavila i ovoga tjedna. U ponedjeljak je morala intervenirati i policija, a u medijima je pomalo ispod radara prošao dramatični govor koji je pred Osnovnom školom Krapinske Toplice održao Kristijan Gaćina, otac koji ne želi da njegov 13-godišnji sin Nikola nosi masku u školi. U nastavku donosimo njegovo izlaganje pred transparentom s natpisom ”DOSTA TERORA NAD DJECOM, MASKE VAN IZ ŠKOLA” – bez cenzure.

“Tu smo da se Nikoli omogući normalan i prirodan ulazak u školu jer mu se to uvjetuje samo s maskom na licu koja, ne samo da ugrožava zdravlje, sprječava dotok kisika i može izazvati nesagledive posljedice, nego je i simbol pokornosti i poniženja, što itekako Nikolu boli.

Uvjetovanje nošenja maske protivi se svim zakonima, pa i božjim i prirodnim, jer ljudska prava su neupitna, nedodirljiva i neotuđiva. O mojim i djetetovim pravima se ne raspravlja. Tu završava svaka diskusija o tome. Ni u jednom zakonu i Ustavu ne stoji zabrana slobodnog disanja.

Pozivam sve roditelje iz svih škola neka pogledaju u svijet u kojem živimo, neka se osvrnu oko sebe, neka se zapitaju gdje je nestala logika kad nam kažu: distanciraj se, ne druži se, ne posjećuj baku i djeda, uozbilji se, virus je posvuda. Neka se zapitaju što će ostaviti svojim potomcima. Danas je to uvjetovanje najosnovnijem pravu koje nam je Bogom dano. A što će biti sutra, preksutra.

Ovo je ustanova znanja, ustanova druženja, ustanova djetinjstva. Ali ne! Ovo je ustanova straha. Jučer mi jedan mališan kaže – ne smijem skinuti masku, strah me što će mi čistačica reći. Pitam ja sad vas – je li to škola ili koncentracijski logor?! Ne tražimo ništa materijalno, kuću, plaću, auto, stan. Tražimo život, slobodno disanje, tražimo slobodu!”, poručio je Gaćina.

Govor oca pred školom snimile su kamere Z1 televizije. Pogledajte ga u nastavku!


Komentari