(VIDEO) BAKA ŠTEFICA BORJAN: ‘Bio je Milan ovdje kod mene prije sedam godina u Kričkama, od tad ga nisam vidjela’

Foto: Cropix

Selo Kričke u okolici Drniša dom je Štefice Borjan, bake vratara kanadske nogometne reprezentacije. Reporter 7Dnevno posjetio ju je u njenu domu, gdje mu je otkrila neke nepoznanice.

Kuća se nalazi 50-ak metara od glavne ceste u selu na izlasku iz sela na putu za Split. Pokucali smo više puta no Štefica se nije odmah javljala, no nakon vremena nam je ipak otvorila vrata. Odmah je rekla da je čekala gospodina iz drniškog RAD-a da joj dostavi račun za vodu i koji je obilazi na redovnoj bazi, a koji se u međuvremenu i pojavio.

Nije bila pretjerano raspoložena za razgovor te je zamolila da ju se ne fotografira. Kazala je da joj je “već i previše te medijske pažnje, vezane uz nju i njenog unuka i svega što se događalo.” Samo je napomenula da se nitko ni na kog ne ljuti.

Podsjetimo, Štefica je prije nekoliko dana, nakon utakmice Hrvatska-Kanada za svog unuka Milana i njegove kontroverzne izjave rekla: “Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli, je*ala ga Krajina!”

Jutros je odlučno ustvrdila kako je sve što je imala za reći već rekla, da je njen unuk u Kanadi i brine svoje brige, ona živi svoj umirovljenički život u Kričkama otkad se vratila iz Beograda. Milana nije vidjela 7 godina, od kad je posljednji put bio u posjeti. U kontaktu su i često se čuju. “Sin Boško će doći ovih dana, baš mi je kupio drva za zimu, sin i kćerka brinu o meni, a obilazi me i rodbina iz Vodica”, objasnila je baka Štefica.

Ova je karizmatična starica inače rođena Zagrepčanka, djevojačkog prezimena Kostelić, pod stare dane, kako je objasnila uz smiješak, ne može više toliko putovati, no u mlađim je danima često odlazila u rodni Zagreb.


Komentari