VELJAČA POKAZUJE ZUBE: Čeka nas opako zahlađenje, a onda iznenađenje (FOTO)

Radio Sljeme/Screenshot

Malo sunca, malo kiše predstavlja toplo – hladnu igru vremena koja je obilježila veljaču.

Iznadprosječno visoke temperature pratile su nas cijelu zimu, a veljača je doista pokazala prevrtljivu stranu. Tako nas i ovaj tjedan očekuju ponovne vremenske oscilacije i padaline.

Do subote nas očekuje većinom oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu. Tako će u petak na Jadranu biti promjenjivo, na njegovom sjevernom dijelu oblačno i kišovito, u Dalmaciji u prvom dijelu dana uz sunčana razdoblja, tek ponegdje i uz malo kiše, no drugi će dio dana i tu biti oblačan i kišovit. U Zagrebu će pak u noći i ujutro kišiti. Mjestimice može biti susnježice, u okolnom gorju i snijega. Poslijepodne smanjenje naoblake. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna od 3 do 7 °C.

S petka na subotu očekuju se izraženiji pljuskovi koji će zahvatiti gotovo cijelu Hrvatsku, a u Dalmaciji su moguće i česte grmljavine te udari bure. Temperatura će pasti do -4 stupnja.

vrijeme

Od utorka pa nadalje sunčano!

Oblačno i kišno vrijeme pratit će nas sve do utorka, a uz kišu se pojavljuje i snijeg koji je prekrio Sljeme,  Gorski  kotar te središnju Hrvatskoj, a mokri  i skliski kolnici usporavaju promet.

Unatoč kiši i oblacima temperature većinom neće padati ispod 10 stupnjeva, a nakon utorka se ipak očekuje pravo proljetno sunce i prestanak oborina.


Komentari