VELIKI USPJEH: Rimac Grupa dobila najveću investiciju dosad! Pogledajte o kojem se iznosu radi

Mate Rimac (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

U posljednjoj rundi investicija, inovator Mate Rimac prikupio je čak 500 milijuna eura čim je tržišna vrijednost njegove tvrtke premašila čak dvije milijarde eura.

Iz kompanije Rimac Automobili objavili su da su novi  i ujedno najveći ulagači, fond rizičnog kapitala SoftBank Vision Fund 2 i investicijska tvrtka Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial.

Mate Rimac naglasio je da su počašćeni potporom novih investitora te da su zahvalni i Porscheu i Invest Industrialu za koje tvrdi da su igrali važnu ulogu u uspjehu kompanije.

Inače, SoftBank Vision Fund 2 je najveći tehnološki investicijski fond i dio japanske multinacionalne kompanije najpoznatije po investicijama u Uber, We Work i Slacka. Američki Goldman Sachs Asset Management, dio je vodeće svjetske investicijske banke i jedne od najvećih financijskih institucija na svijetu Goldman Sachs. Koliko su udjela kompanije u zamjenu za investiciju dobili, iz Rimca otkrili, ali su napomenuli da i dalje posjeduju najveći udio u kompaniji.

Podsjećamo da Rimac Grupa ima većinsko vlasništvo (55 posto) u Bugatti Rimac, a preostali postotak je u vlasništvu Porschea. Rimac Technology nedavno je postala potpuno neovisna tvrtka i u 100 postotnom vlasništvu Rimac Grupe.

Mate Rimac je na okruglom stolu za medije istaknuo da je njegova želja pokazati da je Rimac Grupa i tehnološka, a ne samo automobilistička firma zbog čega je i postojala želja za SoftBankom. Iz te multinacionalne korporacije kažu da je jedan od razloga investicije u Rimac Grupu rastuća globalna potražnje za elektrifikacijom.

“Rimac se brzo etablirao kao vodeći EV tehnološki partner globalnoj automobilskoj industriji u tranziciji prema električnoj budućnosti. Sretni smo što možemo podržati Matu i njegov tim u daljnjem uspjehu i podizanju Rimca na novu razinu”, navode.

Podsjećamo da je Mate Rimac najavio i da kreće u projekt robotaksija, a ako uspije u tome testiranje na ulicama moglo bi početi na ulicama Zagreba 2024. godine. Pored toga, u 2022. Rimac grupa otvorila je natječaj za zapošljavanje 700 novih ljudi, a otvaraju i urede na više lokacija u Europi.

Komentari