VELIKI USPJEH IZ KLAIĆEVE! Djevojčica Anđela koja je imala minimalne šanse za preživjeti, danas ide kući

Foto: Screenshot

Malena Anđela koja je teško stradala nakon što je pala s traktora, danas napokon ide svojoj kući. Za njen su se život borili liječnici u Klaićevoj bolnici i time ispisali jednu lijepu, pozitivnu priču.

“Djevojčica je zaprimljena kod nas hitnom intervencijom ministra zdravlja koji je prepoznao hitnost situacije i djevojčicu uputio u našu kliniku. Ozlijede i šok koji je djevojčica doživjela bili su iznimno veliki i šanse za njeno preživljavanje po međunarodnoj skali dječje traume bile su minimalne. Brzom liječničkom intervencijom i promišljenim pristupom u 16 kirurških zahvata danas imamo zdravu i funkcionalnu djevojčicu”, rekao je predstojnik Klinike Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Stjepan Višnjić, specijalist dječje kirurgije.

Podsjetimo, djevojčica je u Klaićevu došla nakon što ju je pregazio traktor u Bosanskom Brodu 25. srpnja ove godine. Imala je teške ozlijede i ozbiljna oštećenja u trbuhu, urotraktu, na koži i kožnom pokrovu, ali i ozljede reproduktivnog sustava.
“Ukupni skor trauma Anđeli bio je 1 i to je otprilike 98 posto smrtnosti”, rekao je Višnjić.

Vidno emotivna majka se zahvalila svim doktorima i sestrama u Klaićevoj.

“Sam Bog ju je sačuvao da ostane živa, ostalo su doktori uspjeli napraviti, stvarno svi su ljubazni bili i prema nama i prema Anđeli posebno jer je ona ovdje provodila 24 sata. Ja sam samo svaki dan dolazila na par sati i stvarno nemam nikakve loše i negativne komentare. Sada smo tek shvatili, ovo je veliki uspjeh i za nas i za ovu bolnicu. Ja mislim da su oni tek sada svjesni koliko su oni njoj pomogli i kako je to bilo jako teško da je djetetu bio život u pitanju. Hvala Bogu ostala je živa sa svim normalnim funkcijama i šta da kažem drugo, hvala vam svima” rekla je Anđelina mama.

Medijima se obratila i Anđela te je rekla da je dobro i da je sretna što ide kući.

Što ćeš prvo napraviti kad dođeš kući? Igrati se.

Tko ti je najviše falio? Tata i brat

Anđelina se mama zahvalila i udruzi Ljubav na djelu jer su im pružili smještaj

Što vam je davalo snagu?

U takvom trenutku nismo bitni mi, ni kako se mi osjećamo ni kako ćemo se mi snaći i to sve, bitna je samo bila ona, ali vjerovali smo da to mora biti dobro i da ne može biti drugačije, koliko god su doktori rekli da je situacija loša, mi nismo gubili nadu i tako je na kaju i bilo.


Komentari