VELIKI POTHVAT JADRANKE KOSOR: Napravila nešto što nijedan političar do sada nije!

hr.wikipedia.org

Kosor je ovim spontanim gafovima zaradila ogromnu popularnost na društvenim mrežama, a sada ju je pametno iskoristila.

Nema dvojbe kako nam naši ljubljeni političari polako počinju usvajati pogodnosti moderne tehnologije. Konačno su shvatili da je danas lakše doprijeti do uma prosječna građanina preko Facebooka, Twittera, YouTuba, Instagrama i sličnih društvenih mreža, pa nas svakodnevno obasipaju raznim mudrostima, fotografijama i katkada smiješnim i nepromišljenjim objavama, takoreći gafovima.

No, jedna je političarka pametno iskoristila svoju popularnost na društvenim mrežama, a riječ je o Jadranki Kosor. Ona je svoju internetsku popularnost stekla skromnim znanjem engleskoga jezika (The day after yesterday i Europska banka za obnovu i razvoj), kao i simpatičnim slikanjem s Obamom kada je sa sobom ponijela torbu, a Obama joj je morao kazati da ju odloži prilikom rukovanja. Ma što god ljudi pričali, Kosor je ovim spontanim gafovima zaradila ogromnu popularnost na društvenim mrežama. Jedini tko ju možda “šiša” na toj platformi je neuništivi gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, za čije bi nam padove, izjave i greške trebalo par sati da ih samo popišemo.

Za razliku od Bandića, Kosor je vrlo mudro iskoristila svoju popularnost i posljednje vrijeme sve je aktivnija na društvenoj mreži Twitter, što joj itekako polazi za rukom jer ima preko sedam i pol tisuća sljedbenika, a Tweetovi joj se često “retweetaju”. No, kako je sama izjavila, Twitter joj je postao “mala soba” i odlučila se za korak dalje. Naime, odvažila napraviti nešto što do sada kod nas nije napravio niti jedan političar, a to je pisanje bloga.

Svoju prvu objavu nazvala je veoma originalnim i duhovitim nazivom, “Dan poslije jučer”, a kako je Kosor bila najhrabrija od svih naših političara i prva istupila na blogersku scenu, a tome se gotovo nitko nije nadao, jednostavno zaslužuje pohvalu. Iz njezine prve objave na blogu, naslućuje se kako je brzo pohvatala rječnik, formu i stil blogerskog pisanja, a to implicira kako ju možda čeka svijetla blogerska budućnost s obzirom da joj Twitter može služiti kao “teaser” za blog. Ovim potezom Kosor je zakoračila u jednu novu sferu popularnosti i prišla korak bliže mlađim, internetski aktivnijim generacijama, a kako za sada stvari stoje dobro je i prihvaćena.

“Dan poslije jučer”

Izdvojili smo nekoliko upečatljivih Kosoričinih rečenica, a cijelu objavu možete pročitati ovdje.

“Nitko nije ni zucnuo o činjenici da u Ustavnom sudu neke predmete drže u ladicama i više od četiri godine iako se radi o pojedinačnoj, ljudskoj slobodi, a druge rješavaju u dvadesetak dana. Ili, kako to da odluku o ocjeni ustavnosti zakona o abortusu nisu riješili od 1991. godine.

Ništa nismo čuli ni o pitanjima svih pitanja i odgovorima svih odgovora poput preciznih ideja za rješavanje javnoga duga, deficita ili smanjivanja proračuna općenito i u globalu. Nitko nije, npr., predložio da visina deficita, postane ustavna kategorija (kad je već svetost braka) pa da vlada koja ga premaši zapravo krši Ustav i mora snositi konzekvence za to”, pisala je Kosor na svom blogu.


Komentari