Velika modna transformacija hrvatske predsjednice: Pogledajte čime je iznenadila na susretu s Trumpom

FOTO: Twitter

Zapeli su nam za oko drugi detalji.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Varšavi je danas odradila važan polusatni razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Hrvatska predsjednica i poljski predsjednik Andrzej Duda nakon sastanka na vrhu zemalja “Inicijative triju mora”, koju su zajednički pokrenule Hrvatska i Poljska obratili su se javnosti. Kolinda Grabar Kitarović otkrila je što je razgovarala s američkim predsjednikom te da je Trumpa jako zanimala trenutačna situacija u regiji, Inicijativa tri mora, pa čak i arbitraža sa Slovenijom.

“Da, razgovarali smo o Sloveniji na moju inicijativu. Cijenimo činjenicu da SAD imaju neutralnu poziciju u tom pitaju. Pozvala sam Trumpa u posjet Hrvatskoj. Možda posjeti Sloveniju i Hrvatsku istovremeno”, rekla je hrvatska predsjednica danas u Varšavi, prenosi N1.

“Razgovarali smo o mogućnostima poslovanja zajedno. Sporazum o potrebama izbjegavanja dvostrukog oporezivanja sam istaknula. Također, poslala sam poruku predsjedniku Trumpu je da moramo pomoći BiH na putu u euroatlantske integracije. To je svima u interesu. Naravno, tražila sam suradnju službi oko razmjene podataka oko kretanja ekstremista. Razgovarali smo i o potrebi da se BiH emancipira i naglasak je bio na jednakopravnosti Hrvata u BiH”, kazala je predsjednica RH.

Govorila je i o projektu LNG terminala.

“Vlada treba donijeti neke odluke. LNG je iznimno bitan Amerikancima i nama. Energetska neovisnost je preduvjet stabilnosti – kazala je Grabar-Kitarović koja kaže da se ne plaši reakcije Berlina i Moskve na Trumpov govor i inicijativu.

“Nije ovo američki trojanski konj. Nije organizirana protiv Njemačke ni Rusije. Pa mi smo tržište od 100 milijuna ljudi. Mogli bismo dostići gospodarstvo Kanade i Rusije. zašto bi ikome trebalo smetati da je 12 država razgovaralo kako unaprijediti svoj život”,  rekla je predsjednica.

Za kraj je prokomentirala situaciju s arbitražom.

“Voljni smo razgovarati. Hoće li to biti izlazak za sud ili će biti bilateralno ne znam. Nadam se da će se svi suzdržati od incidenata. Posebno je bitno da se Slovenija suzdrži od unilateralnih poteza.”

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Velika transformacija

Ono što nam je zapelo za oko bila je njezina modna transformacija i značajan pomak. Kako znamo od ranije, predsjednica u svom modnom izričiju često nije toliko diskretna, a žarke su boje postale njezin zaštitni znak. Iako ih voli, s njima često i pretjera pa cjelokupni dojam nije toliko pozitivan.

Međutim, predsjednica je danas u Varšavi bila zbilja otmjena i decentna, uz neizostavnu čipkastu majicu tirkizne boje i dugu crnu suknju. Pazila je na svaki detalj i ovo je uistinu značajan pomak.

kolinda 2 kolinda


Komentari