VEĆINA MINISTARSTAVA PALA ZBOG DUGOVA: Lani ovršena većina, a među njima i ono Marićevo

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Prema podacima iz godišnjeg izvješća o sustavu unutarnjih kontrola Ministarstva financija koje je Vlada usvojila u četvrtak, javlja Jutarnji list, vidljivo je da je čak 65 posto svih ministarstava, njih čak devet, lani ovršeno nakon pravomoćne odluke suda.

Za njih deset navodi se kako u prošloj godini nisu realno planirali rashode koji se financiraju iz fondova EU. Naposljetku, njihov financijski plan i njegovo stvarno izvršenje odstupali za za više od pet posto, no dobra stvar je što je većinom riječ o planiranim, a ne utrošenim financijskim sredstvima.

Iz ministarstava za sve krive DORH koji im, kažu, nepravodobno dostavlja obavijesti o tijeku i stanju sporova te potencijalnim tražbinama koje su nastale ili bi to mogle.

Ipak, to nije bio problem za preostalih šest ministarstava koja su dobro planirala sredstva, riječ je o ministarstvima gospodarstva, kulture, obrane, fondova EU, zdravstva i MUP-a. Zanimljivo je i kako je u ovom slučaju podbacilo i ministarstvo na čijem čelu sjedi ministar financija, Zdravko Marić, a podbacili su i ministri Ognjen Butković, Josip Aladrović, Radovan Fuchs, Darko Horvat, Ivan Malenica, Tomo Medved, Gordan Grlić-Radman te ministrice Nikolina Brnjac i Nataša Tramišak.

Komentari