VATROGASCI NA KRKU U NESVAKIDAŠNJOJ AKCIJI! ‘Mogla je postati hrana čoporu divljih pasa’

Spašavanje ovce (Foto: Facebook stranica Općine Vrbnik)

Krčki vatrogasci nisu vješti samo u gašenju požara, oni spašavaju i životinje u opasnosti. Naime, nautičari koji su u jutarnjim satima plovili u susjedstvu Vrbnika uočili su zaglavljenu ovcu na desetak metara visokoj litici.

Tu su informaciju odmah dojavili vatrogascima JVP-a Grada Krka koji su odmah krenuli u spašavanje nesretne životinje.

“Kao i uvijek u takvim situacijama, dežurna ekipa sačinjena od četvorice naših djelatnika zaputila se put naznačenog nam lokaliteta, s time da smo se za pomoć u organiziranju prijevoza obratili lokalnom lučkom redaru”, rekao je zapovjednik krčke profesionalne vatrogasne postrojbe, Goran Grubišić za Novi list.

Prije dolaska vatrogasaca nautičarka s područja Crikvenice koja je ujedno i pozvala pomoć za nesretnu životinju, ovci je za “prvu pomoć” u njezinoj blizini ostavila i kantu s vodom, kako bi joj olakšala čekanje do dolaska spasitelja.

Vatrogasci su naposljetku neozlijeđenu ovcu koja se na mjesto s kojeg se nije mogla vratiti, očito spustila sama, premjestili u barku i odvezli do vrbničke luke.

“Budući da sam znao tko na tom predjelu drži ovce, telefonski sam pozvao svog sumještana koji je, s obzirom da je ovca bila i propisno markirana, potvrdio da se radi o njegovoj životinji te ju je, po našem povratku, preuzeo u luci”, rekao je vrbnički ovčar koji je skrenuo pažnju na čagljeve koji vrebaju ovim područjem.

“Tako bi se, na moju, ali i žalost spašene ovce, vrlo lako moglo dogoditi da ista ovca već sutra postane hrana čoporu tih, u nas sad već posvud raširenih divljih pasa što, bojim se, za razliku od ove lijepe i plemenite priče s barem privremenim sretnim završetkom, baš nikog neće zanimati”, požalio se mladi ovčar.


Komentari