KAKO VARAJU NAŠI UGOSTITELJI: Iznajmljuju nepostojeće apartmane i sve masno naplate

wiki

Svaki dan pojavljuju se novi slučajevi koji govore o razmjerima prijevare s iznajmljivanjem nepostojećih kuća, soba i apartmana diljem Jadrana.

Dio od čak 33 milijuna Talijana koji ove godine neće provesti ljetni odmor kod kuće, već u inozemstvu, stiže i u Hrvatsku, a neki od njih dane na drugoj strani jadranske obale pamtit će samo po lošem.

Jedan od onih kojem je Hrvatska vjerojatno prisjela i teško da će ponovno odlučiti doću u našu zemlju je i 52-godišnji Paolo iz Vicenze, koji je još u lipnju s obitelji stigao na Jadran. Plan im je bio provesti ovdje desetak dana godišnjeg odmora, no ubrzo su shvatili da to neće moći tako jednostavno učiniti. Naime, apartman koji su unajmili već je bio popunjen.

“Tim drugim ljudima nije padalo na pamet da napuste apartman i uvjeravali su nas da su ga upravo oni uredno platili. Stigli su tek nešto malo prije nas”, ispričao je Paolo za Giornale di Vicenza. Nije mu preostalo ništa drugo nego pronaći novi smještaj. U konačnici ga je putovanje za godišnji odmor stajalo 1.500 eura više, piše Net.hr.

Broj prevarenih raste

“Nadamo se da će naša prijava protiv web stranice preko koje smo rezervirali i platili smještaj biti čim prije riješena”, nastavlja Paolo čija obitelj, nažalost, nije jedina koja se ovog ljeta našla na meti prevaranata koji su preko interneta prodavali aranžmane na hrvatskoj obali.

Prema za sada dostupnim podacima samo u Vicenzi oštećeno je tridesetak ljudi. Svi su se obratili za pomoć udrugama za zaštitu potrošača te očekuju da će uz njihovu pomoć uspjeti vratiti barem dio sredstava što im je na, očito nezakonit način uzet.

Na Krku je prevarena njemačka obitelj

Nije isključeno da je ovog Talijana nasamario isti varalica koji je u noćnu moru pretvorio odmor obitelji iz Njemačke koja je nedavno stigla na Krk. Kad su došli nisu mogli ući u kuću za koju su platili gotovo 1.200 eura najma, jer je riječ o kući čija se fotografija našla na internetu budući da je ponuđena na prodaju, a na za turistički najam.

Vješti varalica očito je to iskoristio kako bi napravio lažni oglas i prevario turiste željne odmora na Jadranu. Prema informacijama do koji su do sada došli istražitelji, varalica ili skupina njih operira diljem Sredozemlja: prodao je desetke ljetovanja i turistima izvukao između 1.000 i 1.500 eura.

Soba koja ne postoji iznajmljena je ovog ljeta i na Santoriniju. Prevarena je 37-godišnja Talijanka koja je na grčki otok na odmor stigla u pratnji prijatelja. I ona je podnijela prijavu zbog prijevare.


Komentari