UZNEMIRENI PUTNICI: Let British Airwaysa pola sata kružio nad Dubrovnikom, a onda se pilot odlučio za Zagreb- ‘ako bude dovoljno goriva’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

OKO 150 putnika British Airwaysa na letu BA 2832 putovalo je skoro 24 sata iz Londona do Dubrovnika, a zrakoplov koji je iz Londona trebao u nedjelju u 21 sat i 25 minuta sletjeti u Dubrovnik, sletio je ipak u Zagreb.

Kako doznaje Jutarnji list, pilot se nekoliko puta pokušao spustiti na aerodrom u Dubrovnik, ali mu to nije uspjelo. Naposljetku, kako pričaju putnici, avion je gotovo pola sata kružio iznad Dubrovnika pokušavajući sletjeti, ali ponovo nije uspio iako su na dubrovački aerodrom slijetali i s njega polijetali drugi avioni.

Do Zagreba, ako će biti goriva

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja slijetanja, pilot je obavijestio putnike kako zbog jakog vjetra ne može sletjeti i da će sletjeti u Zagreb. Dodao je i kako se nada da će imati dovoljno goriva da dođu do zagrebačkog aerodroma, što je putnike dodatno uznemirilo, piše Jutarnji list.

I dok putnici govore kako ih na zagrebačkom aerodromu nitko nije dočekao niti im objasnio što da rade i kada bi mogli poletjeti prema Dubrovniku, iz Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb tvrde drukčije.

Za su Jutarnji poručili da su putnike na izlazu iz aviona dočekali djelatnici aerodroma koji su im uručili obavijest aviokompanije da si sami pronađu smještaj, da će im British Airways nadoknaditi troškove te da su im djelatnici “organizirali odlazak do taksija”.

Putnici iz aviona, pak, navode da se kaos nastavio i idući dan te da su tek danas prijepodne od British Airwaysa dobili SMS da u Dubrovnik nisu mogli sletjeti zbog lošeg vremena i da će iz Zagreba poletjeti u 13 sati i 30 minuta, no da se ni to nije ostvarilo.


Komentari