Usporite! Ceste su mokre i skliske

Uvjeti na cestama daleko su od idealnih.

Zagrebačke prometnice mokre su i skliske, stoga prilagodite brzinu i način vožnje, te održavajte sigurnosni razmak između vozila.

Zbog opasnosti od naleta na pse na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između tunela Čardak i tunela Pod Vugleš u smjeru Rijeke. Pozivamo na oprez!

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, i A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Za sav promet zatvorena je lokalna cesta LC59045 Mihaljevac-Korenica, zbog stabla na kolniku.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju je u nedjelju, 3. rujna od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Danas, 3. rujna od 07:00 do 19:00 sati za sav promet zatvara se dionica državne ceste DC2 Čačinci-Orahovica, zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu Čačinci 1. Obilazak je: Čačinci (DC2) – Zdenci (ŽC4063) -Duga Međa (ŽC4030) -Orahovica (DC2).

Do 15. rujna do 20,00 sati zbog radova bit će zatvorena zona raskrižja Dugoselske ulice i ulice Bedema ljubavi. Obilazak do ponedjeljka 4.rujna do 04,00 sata je: Sesvetska – čvor Kraljevečki Novaki – A4 – čvor Ivanja Reka – A3 – čvor Rugvica – Rugvička – Josipa Predavca – Zagrebačka – Dugoselska i obrnuto, a od ponedjeljka, 4.rujna, do 04,00 sata obilazak je: Dugoselska-Ive Politea-Željeznička-Bedema ljubavi, i obrnuto.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC3 u mjestu Lužan Biskupečki;
  • DC66 u naselju Marčana;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Komentari