USKORO IZA REŠETAKA? Braći Mamić određen istražni zatvor, a ovoga puta se neće baš lako izvući

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši čelnici Dinama, braća Zdravko i Zoran Mamić uskoro bi mogli završiti iza rešetaka. Sudac istrage Krešimir Devčić odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja dijela.

Podsjetimo, dosad su BiH sudovi odbijali izručiti Mamiće jer su sva djela koja su im se stavljala na teret počinjena prije sedam godina, odnosno 2014. godine kada je na snagu stupio bilateralni sporazum između Hrvatske i Bosne i Hercegovine o izručivanju vlastitih državljana. No, kada je riječ o istražnom zatvoru, put u Hrvatsku je Mamićima otvoren.

Naime, upravo je istražni zatvor preduvjet za raspisivanje tjeralice i za traženje izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH.

Zdravko i Zoran trenutno se nalaze u Međugorju gdje su oboje pronašli svoj “mir”.

„Svatko tko želi potražiti mir na bilo kojem dijelu kugle zemaljske treba doći u Međugorje, onda će shvatit o čemu pričam, ovdje je Gospa posijala jedan savršeni mir i ovdje tko god ima privilegiju, a ja imam privilegiju ovdje da živim je sretan čovjek, prema tome, mene je Bog odabrao i izabrao da budem sretan čovjek i poslao me u Međugorje”, kazao je Zdravko jednom prilikom.

Komentari