MURAL ZA MARTINU Imala je četiri godine kada je neprijatelj u nju ispalio sedam hitaca, umrla je baki u naručju

06.11.2021., Vukovar - Mural kao spomen na 34 ubijene djece Vukovara.

U tijeku su posljednji radovi na muralu posvećenom ubijenoj djeci tijekom opsade Vukovara, koji će biti otkriven sutra, 10. studenog, na dan kada su okupirani Bogdanovci.

Mural posvećen djeci Vukovara bit će postavljen u vukovarskom naselju Slavija, u blizini vodotornja, i otkriven sutra, na dan kada su pali Bogdanovci.

06.11.2021., Vukovar – Mural kao spomen na 34 ubijene djece Vukovara.

Financijsku strukturu za oslikavanje kao i inicijativu za postavljanje pokrenula je Rozika Fischer, majka malene Martine Štefančić koja je 1992. godine ubijena baki u naručju. Uz Roziku Fischer, oslikavanje murala potaknuo je Stjepan Kovačević dragovoljac Domovinskog rata i zarobljenik srbijanskih logora.

Kako prenosi HRT-a, malena Martina Štefančić imala je samo četiti i pol godine kada je neprijatelj u nju ispalio sedam hitaca dok ju je baka držala u naručju. Malena Martina bila je odjevena samo u pidžamu, a s njom je stradala i lutkica, koju majka danas čuva njoj u spomen.

06.11.2021., Vukovar – Mural kao spomen na 34 ubijene djece Vukovara.

Stjepan Kovačević ističe kako mural “simbolizira patnju ove djece koja se skrivaju za vrijeme rata, koji kad gori Vukovar idu u sklonište”.


Komentari