UPOZORENJE PROIZVOĐAČA KUĆANSKIH APARATA: Provjerite svoje štednjake, prijeti vam opasnost od eksplozije

Flickr

Iz Boscha upozoravaju da se radi o potencijalno opasnom proizvodu. 

Poznati proizvođač kućanskih aparata, tvrtka Bosch, upozorila je sve potrošače koji posjeduju njihove samostojeće plinske štednjake koji su izašli iz proizvodnje u vremenu od siječnja 2009. godine do listopada 2011. godine.

U priopćenju navode da se radi o potencijalno opasnom proizvodu, zbog mogućeg oštećenja plinskog spojnog priključka koji je, po svemu sudeći, uočen na aparatima iz te serije, piše Slobodna DalmacijaU određenim okolnostima, kažu, iz njih može doći do curenja plina, pa i eksplozije, ali u iznimno rijetkim slučajevima.

Besplatna zamjena spojnog priključka

Kupcima samostojećih plinskih štednjaka Bosch poručuje da obrate pažnju na broj modela i broj šarže, pa ako im na uređaju piše NGU2155DN i 8912 (broj šarže), neka se odmah jave na broj servisne dežurne linije 01 5520 888.

U tom slučaju, Bosch nudi potrošačima dolazak ovlaštenog servisnog inženjera na kućnu adresu i besplatnu zamjenu spojnog priključka. Osim toga se kupcima koji uoče spomenutu grešku na svome uređaju sugerira da zatvore dovod plina na kućanski uređaj i ne upotrebljavaju ga do dolaska servisera.

U Hrvatskoj nije bilo prijavljenih slučajeva

“Bosch je pokrenuo preventivnu akciju, a prije njezina organiziranja u Hrvatskoj nije bilo prijavljenih slučajeva. Tijekom opsežnog praćenja proizvoda identificirali smo ograničeni broj uređaja kod kojih bi moglo postojati oštećenje plinskog spojnog priključka. S obzirom na to da proizvodimo vrlo kvalitetne kućanske uređaje, predani smo postizanju najviših standarda u pogledu sigurnosti, kvalitete, stručnosti i pouzdanosti. Sigurnost i zadovoljstvo naših kupaca naš su glavni prioritet, zbog čega smo odlučni učiniti sve što je u našoj mogućnosti kako bismo u potpunosti i trajno uklonili navedeni problem”, kažu u tvrtki Bosch Hrvatska.

“Ono što smatram pohvalnim u ovom slučaju s Boschom jest taj što ništa nisu skrivali, već su odmah alarmirali potrošače, čak i po cijenu manjka u blagajni. S druge strane, da to nisu učinili, mogli bi očekivati tužbe koje bi ih definitivno više koštale od ovog poteza. Čak ne smatram da im je ovo negativna reklama jer oni su ovim upozorenjem pokazali brigu za svoje kupce, što se u zapadnom svijetu jako cijeni”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju Igor Vujović, predsjednik društva Potrošač.


Komentari