Upozorenje iz Lidla: WhatsAppom i Viberom šire se lažne poruke, nipošto ih ne otvarajte

Trgovački lanac Lidl (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Lidl Hrvatska upozorava građane na prijevaru koja ovih dana kruži aplikacijama za dopisivanje kao što su WhatsApp i Viber, piše Zimo.

Naime, velikom se brzinom dijeli poruka u kojoj Lidl poklanja besplatni vaučer u iznosu od 1000 kuna za proslavu 90. obljetnice. Uz to je dodan i link na stranicu na kojoj se vaučer “preuzima” te broj preostalih vaučera.

Iz Lidla su potvrdili kako se radi o lažnoj objavi.

Radi se o lažnoj objavi koja je organizirana na lažnom WhatsApp/Viber profilu, poručili su iz Lidla te pozvali sve da ih prate na njihovim službenim stranicama i službenim profilima na društvenim mrežama.

Zato, ako i dobijete takvu poruku, upozorite pošiljatelja da ju ne širi dalje i nipošto nemojte kliknuti na link.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se takve prijevare pojavljuju na društvenim mrežama i putem aplikacija za dopisivanje. Najmanje što se korisnicima može dogoditi prilikom klikanja na link iz poruke jest to da se ona pošalje svim njihovim kontaktima u imeniku. No isto tako može dovesti do zaraze uređaja različitim malwareima i virusima.

Budite oprezni i prije bilo kakvog klikanja provjerite s trgovinom koja se spominje u poruci radi li se o legitimnoj poruci ili prijevari.


Komentari