UPOZNAJTE LIJEPU NAŠU: Zagreb je od Pule udaljen 267 kilometara, HŽ-u za taj put treba gotovo 23 sata

Vlak (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Društvenim mrežama proširio se screenshot sa stranice Hrvatskih željeznica na kojem stoji da putnički vlak između zagrebačkog glavnog kolodvora i Pule vozi nevjerojatnih 22 sata i 43 minute.

Foto: Screenshot

I sami smo otišli na stranicu HŽ-a i uvjerili se da zaista to piše, a kada smo pogledali popis stanica na kojima se vlak zaustavlja, nemalo nas je iznenadilo to što mu se ne vidi kraja.

Foto: Screnshot

Polazak vlaka iz Zagreba je u 14.22, a u Pulu dolazi sutradan u 13.05 sati. Međutim, tu nije kraj nelogičnostima. Vlak iz Zagreba kreće u 17.20, 18.32 i 21.46 i svi u Pulu dolaze sutradan u isto vrijeme, 13.05 sati. Najkraće putovanje između dva grada traje 8 sati i 48 minuta, a taj vlak iz Zagreba polazi u 13.12, a u Puli dolazi u 22 sata. Jednosmjerna karta košta 73,10 kuna.

Foto: Screenshot

U Google Maps smo unijeli relaciju od Zagreba do Pule, bez unošenja naziva ulica, i navigacija je pokazala da su dva grada međusobno udaljena 267 kilometara te da se ta udaljenost automobilom prijeđe za 3 sata i 5 minuta.

Foto: Screenshot

Krenete li autobusom tu udaljenost prijeći ćete za najmanje 4 sata, a ako se pak odlučite na šetnju, za to će vam najkraćom rutom trebati 57 sati.

“U online voznom redu prikazuju se sve veze vlakova između dva odredišta. Najkraća veza između Zagreba i Pule traje 8 sati i 48 min. Trajanje putovanja vlakom ovisi o stanju željezničke infrastrukture, odnosno dopuštenim brzinama vožnje vlakova, te vremenu čekanja na presjedanje”, odgovorili su nam iz HŽ-a.


Komentari