Uobičajene gužve na gradskim prometnicama i obilaznicama

FOTO: zagreb.info

Stanje na hrvatskim cestama.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama, a poteškoće u prometu moguće su na cestama gdje su u tijeku radovi te se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Vremenski uvjeti za vožnju bit će većinom povoljni, a tijekom dana na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima zbog lokalnih pljuskova vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima.

S dolaskom ljepšeg vremena na cestama je sve veći broj motociklista i biciklista, pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb (dijelom zagrebačka obilaznica) od 22.3. do 26.4. bit će zatvoren izlazni krak čvora Popovec, iz smjera Goričana prema Popovcu. Obilazak iz smjera Vrbovca za Popovec je: čvor Sveta Helena (A4)-Sveta Helena-DC3 Goričica-Belovar-Žerjavinec-Soblinec-čvor Popovec, a za smjer Goričan (A4) – Sveta Helena je: čvor Komin (A4)- DC3- Sveti Ivan Zelina-Donja Zelina-Žerjavinec-Soblinec-Popovec. Promet iz smjera čvora Ivanja Reka (Zagreb) u smjeru Varaždina teći će nesmetano, bez ograničenja; – promet iz smjera čvora Ivanja Reka (Zagreb) u smjeru Popovca bit će na priključnoj cesti reguliran naizmjence (semaforom); – promet iz smjera Varaždina u smjeru čvora Ivanja Reka (Zagreb) u zoni čvora Popovec (glavna trasa) teći će samo pretjecajnim trakom.

Do 24. ožujka svakodnevno od 08,00 do 15,00 sati zbog uklanjanja kamena bit će zatvorena državna cesta DC25 Lički Osik-Karlobag od 40. +500 do 40. +600 km. Promet se propušta po 15 minuta prije svakog punog sata.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Bregana, Macelj i Pasjak.

U pomorskom prometu očekujemo redovito stanje.


Komentari