Unatoč mjerama, svoja vrata otvorit će čak 103 zagrebačka lokala, Letica: ‘Bit će to kao u dobra stara vremena’

Foto: Ilustracija, Profimedia

U cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, nacionalni Stožer civilne zaštite poručio je kako kafići i teretane ostaju zatvoreni do daljnjega, što je izazvalo burnu reakciju kod mnogih ugostitelja, a najavljuju se tužbe i prosvjedi. O navedenom je govorio Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb prilikom gostovanja u RTL-u Danas. Usprkos paprenim kaznama u iznosu nekoliko desetaka tisuća kuna, Letica otkriva kako je čak 103 lokala u Zagrebu najavilo da će otvoriti svoja vrata u znak prosvjeda protiv zabrane rada. Navedeno će u djelo provesti 1. veljače.

“Zasad je riječ o 103 lokala u Zagrebu koji su potvrdili otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima”, izjavio je.

“Sutra u 11 sati u jednom od shopping centara kolege će imati sastanak, a povod su nelogične postojeće mjere. Škole su bile otvorene, a jedni su od primarnih izvora zaraze, a lokali nisu. To je okupilo akciju koja će ovaj vikend održati sastanak”, kazao je Letica, te dodao da će otvaranje kafića izgledati kao nekada.

“Muzika, konobar, dobar dan, izvolite. Kao u dobra stara vremena”, objašnjava.

Predstavnica udruge Glasa poduzetnika Maruša Stamać govorila je velikoj prosvjednoj akciji koja je najavljena za srijedu.

“Ta prosvjedna akcija bila bi za sve. I za kafiće i za sve fitness centre, i za sve one koji su zatvoreni. Za sve one koji imaju veliki pad prometa i za sve one koji se solidariziraju s poduzetnicima i s ovom situacijom u kojoj smo se svi zajedno našli”, izjavila je predstavnica udruge Glasa poduzetnika, a Letica je dodao kako tu akciju podržava.

“Ne odobravamo kršenje mjera, ali svjesni smo da je to postala stvar golog preživljavanja. Vlasnika se strpa u zatvor radi nepoštivanja mjera, i sve se to snimilo i javno objavilo, a organizatori tuluma u KB Dubrava samo su se morali ispričati hrvatskoj javnosti”, rekao je Domagoj Petričević iz Inicijative noćnih klubova i barova.

Koliko će ugostitelji uspjeti u svojoj namjeri, doznat ćemo u idućim danima.


Komentari